Informatie

 

Onze poppen worden inmiddels wereldwijd gebruikt en gedemonstreerd op hulpverlening en reanimatie congressen

 

De Prestan professional Manikins en bijbehorende producten worden door verschillende instanties aanbevolen.

 

8 april 2009

 

Goedkeuring Prestan professional Manikins door USA Red Cross
Het Amerikaanse Rode Kruis heeft op 8 april 2009 diverse Prestan professional Manikins beoordeeld en goedgekeurd voor BLS/CPR trainingsdoeleinden.
>> Lees meer (PDF, 308 Kb)

 

mei 2009

 

Aanbevelingsbesluit Prestan professional Manikins door MFA Europe ®
Ook MFA Europe ® heeft na grondig empirisch onderzoek van de Prestan professional Manikins en toebehoren geconstateerd dat deze reanimatiepoppen met toebehoren uitstekend voldoen aan de criteria die namens MFA Europe ® worden gesteld aan deze les- / instructiematerialen.
>> Lees meer (PDF, 28 Kb)

 

Voor het plaatsen van een bestelling klik hier

 

Prestan Reanimatiemonitor: de door ons aanbevolen reanimatietorso versies met monitor geven de cursist tijdens de reanimatie onmiddellijk feedback over de snelheid en diepte van de compressie. De daarvoor beschikbare led lichtjes informeren cursist en instructeur over het behaalde compressietempo, waarop de cursist dat desgewenst kan aanpassen.

 

NB: om te kunnen voldoen aan exameneisen aangaande reanimatiepoppen van sommige organisaties, is dat systeem uiteraard ook uit te schakelen.

 

Prestan ‘klik’ systeem : de per versie uitgevoerde torso’klikker’; geeft bij het bereiken van de juiste compressiediepte een duidelijk hoorbare ‘klik’, zodat ook hiermee tijdens de reanimatie onmiddellijk feedback aan de cursist gegeven wordt.

 

Prestan ‘kantel’mechanisme : de prestan poppen zijn zodanig uitgevoerd dat er een getrouwe hoofd – kantel,  kin -lift manouvre mee is uit te voeren.

 

Prestan ‘scharnier’torso en demontabele hoofden : de poppen zijn d.m.v. een eenvoudige scharnierwerking makkelijk te openen en te sluiten waardoor longzakjes eenvoudig kunnen worden vervangen en het hoofd makkelijk kan worden geplaatst of verwijderd. Tevens ziet u dan ook de inwendige vulling van de pop waardoor de compressie zo stevig en realistisch aanvoelt. De individuele poppen en de poppensets zijn netjes verpakt in fraaie draagtassen en stukken lichter, dus goed draagbaar en transporteerbaar voor de instructeur.(m/v)

 

Wilt u daar meer van weten ? : Bekijk hier de Prestan Manikin powerpoint presentatie

 

Prestan AED trainer  zonder een bijpassende en even innovatieve AED trainer is het plaatje niet compleet, dus ook daarin kan Prestan voorzien. Laat u opnieuw verrassen door de eenvoud, de bedieningsgemak opties en de realistische uitvoering.

 

Prestan manikin coderingen :

I = Infant en dat staat voor Zuigeling versie
C= Child en dat staat voor Kind versie
A = Adult en dat staat voor Volwassen uitvoering
M= Monitor wat staat voor de Led lampjes uitvoering
LB= Longbag dat betreft de longzakjes
FC= Faceshields  dat zijn de beademing-/gelaatsdoekjes